Over Klassiek Pilates.nl

Ruim 15 jaar geleden begon Evelien haar Pilates avontuur door het openen van haar Pilates Club in Alphen aan den Rijn. Door de corona-crisis werd zij getriggerd om ook online lessen aan te gaan bieden. Inmiddels kunnen we een waardig platform aanbieden met regelmatig nieuwe Pilates lessen!

Evelien Houweling - Castelein Eigenaar & mastertrainer
Pilates Club, specialist in Klassiek Pilates
Klassiekpilates.nl is onderdeel van Pilates Club

Over ons

Als oprichtster van KlassiekPilates.nl is Evelien Houweling – Castelein je vaste aanspreekpunt.

Met ruim 20 jaar ervaring in de sportwereld heeft zij zich gespecialiseerd in lessen die gericht zijn op houding, coördinatie en soepelheid. Zij is opgeleid in Peak Pilates (apparatus en mat level 1), The Pilates Standard, Power Pilates, Aalo Pilates (apparatus en mat level 1+2), Perfect Pilates (level 1 +2), Zwangerschapspilates, Pilates met de Ring en Pilates bij rugklachten.

Met het runnen van haar eigen Club en nu ook dit online platform heeft zij een droom kunnen waarmaken. Naast mastertrainer Pilates is zij consultant op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming. 

De lessen van Evelien staan garant voor een pittige, verantwoorde work-out met veel tips & tricks. Je bent van harte welkom om dit te komen ervaren op klassiekpilates.nl!

Over Pilates

De Pilates-methode is een uniek systeem van rek- en krachtoefeningen en is meer dan 80 jaar geleden door Joseph H. Pilates ontwikkeld. Van het beoefenen van Pilates krijg je sterke spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans.

Train je hele lichaam

Pilates is een ketentraining waarbij je hele lichaam wordt geprikkeld. Hierdoor worden overbelaste spieren ontlast en verwaarloosde spieren geactiveerd en versterkt.

Bewezen succes

De methode wint steeds meer aan populariteit, omdat deze goede resultaten oplevert én stoelt op meer dan 80 jaar van bewezen successen. 

Functioneel trainen

Pilates is niet zweverig, het is juist heel functioneel! Met Pilates leer je aan om je dieper gelegen spieren te activeren. Door heel precies te bewegen leer je de spieren met elkaar samen te laten werken.

Blijf leren!

Pilates heeft de kracht om je iedere training uit te dagen. Je leert constant waardoor de methode leuk en afwisselend blijft. Naast de online lessen bieden wij ook e-learning waardoor je het helemaal eigen kan maken.

Onze cijfers

10+

Aanbevelingen

5/5

op Google

25+

Video's

200+

Leden

Deze deelnemers gingen je voor...

De opleidingen zijn van hoge kwaliteit en de enige in de echte Klassieke Pilates. De e-learning is een fijne aanvulling op de fysieke opleidingen bij de Pilates Club.
Marleen
uit Amersfoort, Utrecht
Uitstekend om juist die minder gebruikte spieren in conditie te houden. Fijne lessen!
Gert
uit Alkmaar, Noord- Holland
Wat een heerlijke lessen. Met plezier volg ik al enge tijd de online lessen. Ooit door COVID begonnen, maar uiteindelijk een aanvulling op de sportschool!
Annemiek
uit Heiloo, Noord- Holland
Deze week een pittig uurtje Power Pilates gedaan onder deskundige leiding. Hard gewerkt aan kracht, balans, lenigheid en ook ontspanning. Goede combinatie met hardlopen, core-stability! Hier ga ik proberen een vast uurtje per week van te maken.
Corine
uit Alphen aan den Rijn, Zuid- Holland